Αποτρίχωση με κερί στην ευαίσθητη περιοχή αλλά και σε όλο το σώμα: θετικά και αρνητικά

Υπάρχουν και εκείνες τις μέρες που δεν ανησυχούμε πραγματικά για την κατάσταση που επικρατεί με τις τρίχες στο σώμα μας. Όλες το έχουμε περάσει! Τις υπόλοιπες μέρες όμως, μπορεί απλά θέλετε να αγγίξετε το δέρμα σας και να μην αισθανθείτε τίποτα άλλο παρά τη μεταξένια απαλότητα της επιδερμίδας σας. Για τέτοιες μέρες όπου το μωρουδίσιο-απαλό δέρμα είναι must, υπάρχουν πολλές επιλογές αποτρίχωσης, όπως το κερί, αποτριχωτικές κρέμες, ξύράφι κ.λπ. Από αυτές, η πιο κοινή και αξιόπιστη τεχνική αποτρίχωσης που μπορούμε να επιλέξουμε είναι το κερί. Φυσικά δεν είναι λίγες οι γυναίκες που το σκέφτονται διπλά πριν το χρησιμοποιήσουν!

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του κεριού

Υπάρχουν πολλοί μύθοι και φόβοι που σχετίζονται με το κερί. Η αφαίρεση των τριχών με ζεστό κερί, μπορεί (και δικαίως) να τρομάξει πολλούς! Ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της αποτρίχωσης με κερί στην ευαίσθητη περιοχή αλλά και σε όλο το σώμα:

Πλεονεκτήματα του κεριού:

1. Τα αποτελέσματα της αποτρίχωσης με κερί μπορεί να διαρκέσουν έως και έξι εβδομάδες, ανάλογα με το πάχος και τον ρυθμό ανάπτυξης των τριχών. Η μέθοδος αυτή είναι και η πιο αποτελεσματική μεταξύ ξυρίσματος, κρέμας και κεριού. Η αποτρίχωση ουσιαστικά αφαιρεί τις τρίχες από τη ρίζα, και ως εκ τούτου, χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να αναγεννηθούν, ενώ, στην περίπτωση του ξυρίσματος, ένα μέρος των τριχών παραμένει στο δέρμα, το οποίο και συνεχίζει να μεγαλώνει. Για ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια του αποτελέσματος του κεριού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ορό επιβράδυνσης ανάπτυξης της τριχοφυΐας όπου μειώνει την ανάπτυξή των τριχών έως και 35%.

2. Όταν οι τρίχες μεγαλώνουν ξανά μετά την αποτρίχωση με κερί, βγαίνουν πιο αδύναμες και λεπτότερες, σε αντίθεση με το ξύρισμα που αφήνει τις τρίχες  με μια αμβλύα άκρη, την οποία τελικά αισθανόμαστε πιο έντονα, σαν να έχει σκληρύνει η τρίχα από τη ρίζα. Αυτός είναι βασικά ο λόγος για τον οποίο τείνουμε να πιστεύουμε ότι το ξύρισμα κάνει τις τρίχες πιο χοντρές και πιο άγριες.

3. Κατά την αποτρίχωση με κερί, αφαιρείτε όχι μόνο τις τρίχες αλλά και τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα σας. Αυτό δίνει στο δέρμα μια υγιή λάμψη. Επιπλέον, η φροντίδα του δέρματος, πριν και μετά την αποτρίχωση, χρησιμοποιώντας λοσιόν και καταπραϋντικά τζελ, κάνει το δέρμα ακόμη πιο λείο και λαμπερό.

Μειονεκτήματα του κεριού:

1. Το πρώτο μειονέκτημα, όπως όλοι γνωρίζουν, είναι ο παράγοντας του πόνου. Ας είμαστε ειλικρινείς. Αποτρίχωση με κερί σημαίνει, ξερίζωμα των τριχών από το δέρμα. Ακόμα κι αν τελικά εξοικειωθείτε με τον πόνο, μπορεί ακόμα να αισθανθείτε δυσφορία όταν κάνετε κερί σε ευαίσθητες περιοχές όπως το αιδοίο ή οι μασχάλες.

2. Ακόμα κι αν οι περισσότεροι υποστιρίζουν ότι παρατηρούνται πολύ μικρότερα ποσοστά αλλεργιών μετά την αποτρίχωση με κερί σε σύγκριση με το ξύρισμα ή τις κρέμες κ.λπ., η αλήθεια είναι ότι το κερί αφήνει τους πόρους ανοιχτούς, αυξάνοντας τις πιθανότητες μόλυνσης. Μπορεί επίσης να καταστρέψει τους πόρους και τους βολβούς των τριχών.

3. Μετά την αποτρίχωση με κερί, μπορεί να νιώθετε το δέρμα σας ερεθισμένο. Το κερί μπορεί να προκαλέσει ερυθρότητα, κνησμό και εσωτερικές τρίχες κλπ.

Να κάνω ή να μην κάνω αποτρίχωση με κερί;

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι ενώ υπάρχουν κάποια μειονεκτήματα στην αποτρίχωση με κερί, δεν είναι κάποιο το οποίο, με σωστή φροντίδα πριν και μετά, δεν μπορεί να αποφεφχθεί. Το αποτέλεσμα είναι, ένα απαλό και άτριχο δέρμα. Είναι επίσης σημαντικό να επιλέξετε έναν έμπειρο επαγγελματία για την αποτρίχωσή σας, καθώς ξέρουν ακριβώς πώς να προετοιμάσουν το δέρμα σας, αλλά και να σας δώσουν τις κατάλληλες συμβουλές για το πως να το κρατήσετε υγιές μετά την αποτρίχωση. Φυσικά, όλα αυτά εξαρτώνται από το επίπεδο ανοχής που έχετε στον πόνο. Εάν μπορείτε να το αντέξετε, τότε το κερί είναι η λύση!