Πώς να καθαρίσετε τα εσώρουχά σας;

Εκτός από τσάντες και παπούτσια, υπάρχει άλλο ένα πράγμα στο οποίο καμία γυναίκα δεν μπορεί να αντισταθεί και αυτό είναι τα φανταχτερά εσώρουχα! Δεν είναι μόνο τα push up σουτιέν, οι κορσέδες, οι ζαρτιέρες, τα δαντελωτά νυχτικά, είναι και τα απλά, καθημερινά εσώρουχα. Από το G-string για την καθημερινότητα ή κάποια ειδική περίσταση έως και τα σλιπ για τη διάρκεια της περιόδου. Όλες οι γυναίκες έχουμε μια σειρά από διαφορετικά είδη εσωρούχων στοιβάζονται στα ντουλάπια μας.

Αυτά τα μικροσκοπικά και μη ενδύματα είναι πολύ πολύτιμα για εμάς, αλλά πόσο δύσκολη είναι η φροντίδα τους; Πόσο θλιβερό είναι να βλέπουμε τα αγαπημένα μας εσώρουχα, να ξεθωριάζουν ή να χρωματίζονται ή να καταστρέφονται λόγω κολπικών υγρών.

Το μεγάλο ερώτημα είναι, πώς μπορούμε να καθαρίσουμε τα εσώρουχά μας, ώστε να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής; Τα εσώρουχα, είναι εξαιρετικά ευαίσθητα και χρειάζονται μεγάλη προσοχή κατά το πλύσιμο. Ακολουθούν μερικές απλές συμβουλές για τον καθαρισμό των εσωρούχων, ώστε να μπορούμε να τα διατηρήσουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα σχεδόν σαν καινούργια.

1. Διαχωρίστε τα ανά χρώμα

Αυτός είναι ο βασικός κανόνας για τον καθαρισμό των εσωρούχων – δεν μπορείτε απλώς να τα πλύνετε όλα μαζί. Αντ ‘αυτού, πρέπει να τα διαχωρίσετε ανά χρώμα. Εάν δεν υπάρχει αρκετός ελεύθερος χρόνος για να γίνει αυτή η διαδικασία, τουλάχιστον διαχωρίστε τα σε ανοιχτά και σκούρα χρώματα.

2. Πλύνετε μετά από κάθε χρήση

Είναι γεγονός ότι πρέπει να πλένουμε τα εσώρουχά μας μετά από κάθε χρήση. Τα κολπικά υγρά περιέχουν πρωτεΐνες, αμινοξέα και υδατάνθρακες. Το όξινο αυτό υγρό είναι ο λόγος που τα εσώρουχα σας αποχρωματίζονται. Επιπλέον, μικρές ποσότητες αίματος κατά τις προ-εμμηνορροϊκές και μετα-εμμηνορροϊκές φάσεις μπορούν επίσης να τα λεκιάσουν.

3. Πλύντε τα στο χέρι

Είναι καλύτερο να πλένουμε τα εσώρουχα μας στο χέρι. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε το νεροχύτη σας για να καθαρίσετε τα ευαίσθητα και αγαπημένα σας εσώρουχα στο χέρι. Αυτό συμβαίνει επειδή η διαδικασία πλυσίματος στο πλυντήριο μπορεί να είναι αρκετά σκληρή και επίπονη για το μαλακό ύφασμα των εσωρούχων.

4. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις για πλύσιμο στο πλυντήριο

Εάν δεν πλύντε τα εσώρουχα σας τελικά στο χέρι, τουλάχιστον φροντίστε να ελέγξετε τις ρυθμίσεις του πλυντηρίου. Πλύντε τα σε χαμηλές στροφές.

5. Χρησιμοποιήστε σακούλες πλυντηρίου

Βάλτε τα εσώρουχα σας σε σακούλες πλυντηρίου και τοποθετήστε τα με τη σακούλα στο πλυντήριο. Αυτό θα τα προστατεύσει από το μπλεχτούν μεταξύ τους και θα τα σώσει επίσης από τη σκληρότητα της διαδικασίας της πλύσης.

6. Πλύντε τα ξεχωριστά

Ανεξάρτητα από το εάν θα πλένετε τα εσώρουχα στο χέρι ή στο πλυντήριο, θα πρέπει να πλένετε ξεχωριστά από τα υπόλοιπα ρούχα σας, ιδανικά, ξεχωριστά ακόμη και από τα υπόλοιπα εσώρουχα σας. Αυτό συμβαίνει επειδή, σύμφωνα με έρευνα, το σώμα μας περιέχει 1/10 γραμμάριο απορριμμάτων σώματος. Αυτό σημαίνει, ότι αυξάνονται οι πιθανότητες μετάδοσης του E-coli. Ακόμα κι αν δεν θεωρούμε ότι τα κολπικά υγρά ή το εμμηνορροϊκό αίμα είναι βρώμικα, δεν είναι καλή ιδέα να πλένετε τα υπόλοιπα ρούχα στο ίδιο νερό.

7. Χρησιμοποιήστε ήπιο απορρυπαντικό

Όπως αναφέραμε παραπάνω, είναι πολύ σημαντικό είναι να βεβαιωθείτε ότι υφάσματα όπως η δαντέλα, το spandex, το σατέν ή ακόμα και το βαμβακερό εσώρουχο δεν θα πλυθεί σε δυνατό πρόγραμμα, είναι λογικό να επιλέγονται μόνο ήπια απορρυπαντικά για το πλύσιμο τους.

8. Χρησιμοποιήστε κρύο νερό

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, το ζεστό νερό δεν βοηθά στον καθαρισμό των υφασμάτων. Αντ ‘αυτού, κάνει λεκέδες. Χρησιμοποιήστε κρύο νερό για να πλύνετε τα εσώρουχα σας.

9. Στεγνώστε τα απλώνοντάς τα στον καθαρό αέρα

Μην στεγνώνετε τα εσώρουχα στο στεγνωτήριο. Ενώ το ύφασμα μπορεί αντέξει το πλύσιμο σε χαμηλές στροφές, δεν μπορεί να βγει εύκολα σε καλή κατάσταση από το στεγνωτήριο. Τα πολύτιμα εσώρουχά σας θα τεντώσουν και πιθανόν να καταστραφούν. Στεγνώστε τα απλώνοντάς τα σε επίπεδη επιφάνεια με αέρα. Επίσης, αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως, καθώς μπορεί να χαλάσει το σχήμα του εσωρούχου και να διαβρώσει το χρώμα του.

Και μην ξεχνάτε! Σε περίπτωση που ένα από τα αγαπημένα σας εσώρουχα είναι αρκετά σφιχτό και ερεθίζει την ευαίσθητη περιοχή, χρησιμοποιήστε το καταπραϋντικό, μαλακτικό τζελ για τις κοκκινίλες της ευαίσθητης περιοχής της AYAY. Απλώστε λίγο στην περιοχή με την οποία θα έρθει το ύφασμα για να αποφύγετε τους ερεθισμούς και τις κοκκινίλες

Τώρα ξέρετε πώς να φροντίσετε τα εσώρουχα σας! <3