Μαλακτικά και καταπραϋντικά προϊόντα για την ευαίσθητη περιοχή του αιδοίου

Παρακάτω απαντάμε στις πιο κοινές ερωτήσεις γύρω από τα καταρπαϋντικά προϊόντα για την ευαίσθητη περιοχή.

Ας ξεκινήσουμε όμως με τον ορισμό του αιδοίου. Το «αιδοίο» είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει το ορατό μέρος των γυναικείων γεννητικών οργάνων.

Ερώτηση: Πώς πρέπει να φροντίζω το δέρμα του αιδοίου μου;

Απάντηση:

  1. Το δέρμα του αιδοίου είναι ευαίσθητο και μπορεί εύκολα να ερεθιστεί από καθημερινά προϊόντα όπως: σερβιετάκια, σαπούνια, αφρόλουτρα, μαντηλάκια καθαρισμού και μαντηλάκια γυναικείας υγιεινής, αντισηπτικά και μαλακτικά ρούχων.
  2. Μην πλένετε το αιδοίο σας πολύ συχνά (μία φορά την ημέρα είναι συνήθως αρκετό) καθώς το συχνό πλύσιμο μπορεί να επιδεινώσει την ξηρότητα του κόλπου και να προκαλέσει ερεθισμό.
  3. Εφαρμόστε καταπραϋντική αλοιφή, κρέμα, λοσιόν ή τζελ τακτικά, καθώς προστατεύει και ενεργεί ως φράγμα μεταξύ του δέρματος και των προϊόντων που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το καταπραϋντικό, μαλακτικό τζελ κατά των κοκκινίλων και των ερεθισμών της AYAY!
  4. Εάν το σαπούνι που χρησιμοποιήτε ερεθίζει το αιδοίο κατά τη διάρκεια του ντους μπορείτε να απλώστε το μαλακτικό σας πριν κάνετε μπανιο για να αποτρέψετε το δέρμα σας να έρθει σε επαφή με κάποιο προϊόν που μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό.
  5. Φορέστε 100% βαμβακερά εσώρουχα και αποφύγετε τα σφιχτά ρούχα όπως τζιν, κολάν ή καλσόν

Ερώτηση: Πώς πρέπει να πλένω το αιδοίο μου;

Απάντηση: Πλύνετε απαλά την ευαίσθητη περιοχή του αιδοίου, χρησιμοποιώντας τα χέρια σας. Αποφύγετε τη χρήση σφουγγαριού ή άλλου υφάσματος καθώς αυτά μπορεί να τραυματίσουν το δέρμα. Στεγνώστε την περιοχή με μια μαλακή πετσέτα.

Ερώτηση: Πώς πρέπει να εφαρμόσω μαλακτικό;

Απάντηση: Ένα μαλακτικό θα ενυδατώσει και θα καταπραΰνει το ηβικό δέρμα εάν είναι ξηρό ή εάν έχει προκληθεί κνησμός.

Το μαλακτικό πρέπει να εφαρμόζεται απευθείας στην ευαίσθητη περιοχή, με τα δάχτυλά σας, κάνοντας απαλό μασάζ. Βεβαιωθείτε ότι δεν θα γρατζουνιστείτε με τα νύχια σας.

EXTRA TIP: Τα μαλακτικά προϊόντα πρέπει να εφαρμόζονται τόσο συχνά όσο εσείς νιώθετε απαραίτητο, και δεν υπάρχει περιορισμός σχετικά με το πότε και το πόσο να χρησιμοποιήσετε!