Πόσο ασφαλές είναι το ξύρισμα της ευαίσθητης περιοχής;

Όσον αφορά το styling της ηβικής περιοχής, μόδες έρχονται και φεύγουν. Για ευκολία, οι περισσότεροι επιλέγουν να ξυρίσουν την ευαίσθητη περιοχή τους στο σπίτι. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι που συνοδεύουν το ξύρισμα του αιδίου. Από ένα κόψιμο με το ξυραφάκι, μέχρι σοβαρός ερεθισμός της περιοχής και κίνδυνος ανάπτυξης εσωτερικών τριχών που ταλαιπορούν τις περισσότερες γυναίκες!

Είναι απαραίτητο το ξύρισμα της ευαίσθητης περιοχής;

Οι τρίχες του αιδίου όπως και οι τρίχες στα περισσότερα μέρη του σώματος υπάρχουν για να μας προστατεύουν. Οι τρίχες στο σώμα από το κρύο, στη μύτη από τις σκόνες και τα σωματίδια του αέρα. Οι τρίχες στην περιοχή αυτή, την προστατεύουν από την τριβή και από βακτήρια που ενδέχεται να προκαλέσουν μόλυνση.

Φυσικά, δεν είναι αναγκαστικό να αφαιρούμε τις τρίχες αυτές. Αν όμως επιλέξουμε να το κάνουμε πρέπει να διασφαλίσουμε ότι καθαρίζουμε καλά την περιοχή για να διασφαλίσουμε ότι κανένα βακτήριο δεν θα έχει πρόσβαση σε αυτό το ευαίσθητο μέρος του σώματός σας.

Πόσο επικίνδυνο το ξύρισμα στην ευαίσθητη περιοχή;

Υπάρχουν αρκετοί κίνδυνοι που εγκυμονούν κατά το ξύρισμα. Εάν επιλέξετε να το κάνετε, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το κάνετε αργά και προσεκτικά, ώστε να μην τραυματιστείτε κατά τη διαδικασία.

Οι πιο κοινοί κίνδυνοι είναι να κοπούμε με το ξυράφι και να προκαλέσουμε ήπια μέχρι και σοβαρή αιμορραγία. Επιπλέον, υπάρχει και η περίπτωση εμφάνισης εσωτερικών τριχών, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε μόλυνση.

Η σωστή τεχνική ξυρίσματος

Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές μπορείτε να μειώσετε σημαντικά του κινδύνους που μπορεί να προκληθούν από τη χρήση ξυραφιού στην ευαίσθητη περιοχή. Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι το ξυράφι σας είναι αρκετά αιχμηρό. Αλλάξτε ξυράφι μετά από περίπου 10 ξυρίσματα για να βεβαιωθείτε ότι οι λεπίδες του είναι αρκετά αιχμηρές. Ξυράφια τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί πολύ και οι λεπίδες τους έχουν αλλοιωθεί αυξάνουν τον κίνδυνο κοψίματος.

Επίσης, ξυρίστε την περιοχή με τη φορά της τρίχας και όχι κόντρα. Έτσι, μπορείτε να μειώσετε την ανάπτυξη των εσωτερικών τριχών. Φροντίστε επίσης να μην ξυρίζεστε πολύ συχνά (όσο αυτό είναι εφικτό). Αυτό και το ξύρισμα προς τη σωστή κατεύθυνση θα διασφαλίσουν ότι η ηβική περιοχή σας δεν θα ερεθιστεί, δεν θα μολυνθεί ούτε θα τραυματιστεί.

Μετά το ξύρισμα, θα πρέπει επίσης να καθαρίζετε σωστά τον κόλπο σας έτσι ώστε να αφαιρέσετε τις τρίχες που μπορεί να έχουν κολλήσει και να μην έχουν φύγει. Αυτό θα αποτρέψει τυχόν φαγούρα και ερεθισμό. Ο καλός και καθημερινός καθαρισμός της περιοχής θα αποτρέψει τις μολύνσεις στο μέλλον.

Συμπέρασμα

Το ξύρισμα των του αιδίου είναι επιλογή του κάθε ατόμου. Μερικοί προτιμούν να το ξυρίζουν, ενώ  άλλοι είναι εντάξει και αν δεν το κάνουν. Δεν υπάρχει πρόβλημα με καμία από αυτές τις επιλογές, αρκεί να φροντίζετε πάντα η ηβική περιοχή σας είναι καθαρή!

Ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές και αποφύγετε τα κοψήματα και τις εσωτερικές τρίχες. Μπορείτε μετά το ξύρισμα για να αποφύγετε τους ερεθισμούς να βάλετε στην ευαίσθητη περιοχή το καταπραϋντικό, μαλακτικό τζελ για τις κοκκινίλες της ευαίσθητης περιοχής. Έτσι θα μειώσετε την πιθανότητα ερεθισμών ακόμα περισσότερο! Επίσης για να μειώσετε τις πιθανότητες ανάπτυξης εσωτερικών τριχών, τοποθετήστε στην ευαίσθητη περιοχή τον ορό επιβράδυνσης ανάπτυξης της τριχοφυϊας της ευαίσθητης περιοχής. Είναι ένα φανταστικό προϊόν το οποίο αποτρέπει την ανάπτυξη εσωτερικών τριχών.

Ξυρίζοντας την περιοχή μπορεί να είναι πιο δύσκολο να διατηρηθεί η μέγιστη καθαριότητα στην κολπική περιοχή. Αυτό συμβαίνει επειδή οι τρίχες κάνουν τη μισή δουλειά για εσάς. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η επιλογή ενός ποιοτικού πλυσίματος είναι ένα βασικό μέρος της διασφάλισης ενός υγιούς κόλπου.