Πάτε ταξίδι; Έξυπνα κόλπα για την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής

Ένα ταξίδι δεν είναι πάντα εύκολο. Οι γυναίκες που ταξιδεύουν στην πραγματικότητα, ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές, γνωρίζουν ότι το ταξίδι είναι κάτι περισσότερο από απλώς μια δημοσίευση στα social media από τα πολυτελή θέρετρα ή μία ωραία selfie. Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα είναι η διατήρηση της υγείας και της υγιεινής. Ορίστε λοιπόν μερικά απλά κόλπα για να διατηρήσετε την υγιεινή σας ενώ ταξιδεύετε έτσι ώστε να απολαύσετε το ταξίδι σας στο έπακρο!

1. Να έχετε πάντα αλλαξιά εσωρούχων

Είτε βρίσκεστε σε έναν ζεστό και γεμάτο υγρασία προορισμό, είτε στην παραλία είτε έχετε κάνει πεζοπορία, ένα από τα σημαντικότερα βήματα στην καθημερινή υγιεινή είναι να αλλάζετε τακτικά τα εσώρουχά σας. Η κάθε αλλαγή εσωρούχων, μπορεί να κάνει θαύματα στη διάθεσή σας, καθώς αυτό το απλό πράγμα μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε φρέσκια και στεγνή. Αλλάζοντας εσώρουχο ελαττώνετε τη μυρωδιά και την υγρασία των σωματικών εκκρίσεων. Αυτό είναι ένα από τα βασικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε κατά τη διάρκεια ταξιδιών για την προσωπική σας υγιεινή, ειδικότερα εάν βρίσκεστε σε προορισμούς όπου το νερό δεν είναι πάντα διαθέσιμο, όπως πχ για πεζοπορία ή σε απόδραση σε μια απομακρυσμένη, παρθένα γη.

2. Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό για καθαρισμό

Πολύ συχνά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, ενδέχεται η εύρεση νερού να είναι δύσκολη. Είναι καλή ιδέα να μεταφέρετε ζεστό νερό σε ένα θερμός, καθώς το ζεστό νερό είναι αυτό εξουδετερώνει τους παθογόνους οργανισμούς. Εκτός από την εξουδετέρωση των μικροβίων, το ζεστό νερό μπορεί λειτουργήσει ως καταπραϋντικό και να σας κάνει να νιώσετε φρέσκια, ειδικά εάν έχετε περίοδο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

3. Μην μοιράζεστε την πετσέτα σας

Πολύ συχνά όταν ταξιδεύουμε, καταλήγουμε να χρησιμοποιούμε πετσέτες άλλων ή να τους δανείζουμε τη δική μας. Αυτό είναι αναμφίβολα μια ανθυγιεινή πρακτική (και δεν ισχύει μόνο όταν ταξιδεύετε.) Η πετσέτα μεταφέρει μικρόβια και ασθένειες άλλων. Όταν χρησιμοποιείτε πετσέτα που έχει χρησιμοποιηθεί και από άλλο άτομο, εκτίθεστε αυτόματα στα μικρόβια του. Να έχετε λοιπόν τη δική σας πετσέτα πάντα μαζί σας. Εάν είναι απαραίτητο, να έχετε μαζί σας περισσότερες από μία. Στην πραγματικότητα, θα πρέπει επίσης να έχετε δικές σας χαρτοπετσέτες και μαντηλάκια. Μπορείτε επίσης να ακολουθείτε αυτήν την συμβουλή ανά πάσα στιγμή και όχι μόνο όταν ταξιδεύετε.

4. Να πίνετε πολύ νερό

Η κατανάλωση πολύ νερού μπορεί να αποτρέψει λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Οπότε φροντίστε να μην το ξεχνάτε! Ανησυχείτε για το ότι θα πρέπει να τρέχετε συχνά στην τουαλέτα; Στην πραγματικότητα δεν είναι κακό. Ναι, το να πίνετε πολύ νερό θα σας αναγκάσει να πηγαίνετε συχνά τουαλέτα, αλλά αυτό σημαίνει επίσης ότι τα ούρα θα ξεπλύνουν και θα διώξουν από τον οργανισμό όλα τα βακτήρια που σε άλλη περίπτωση θα μπορούσαν να προκαλέσουν μόλυνση.

5. Χρησιμοποιήστε καθαριστικά που δεν χρειάζονται νερό και απολυμαντικά χεριών

Δεν μπορείτε να αγνοήσετε την υγιεινή ενώ ταξιδεύετε – ιδιαίτερα την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής και την καθαριότητα των χεριών σας. Διαλέξτε προϊόντα που δεν χρειάζονται νερό. Ευτυχώς, δεν υπάρχει κανένα απολυμαντικό χεριών που να απαιτεί νερό. Μπορείτε επίσης να βρείτε καθαριστικά με βάση τον αφρό, που δεν χρειάζονται νερό. Έτσι, σε περίπτωση που το νερό δεν ενδείκνυται για τον καθαρισμό της ευαίσθητης περιοχής ή όταν η πρόσβαση σε νερό είναι περιορισμένη, τέτοια καθαριστικά είναι σωτήρια. Για επιπλέον φρεσκάδα και για την αποφυγή ανάπτυξης κακοσμιών, μπορείτε να έχετε πάντα στην τσάντα σας την αποσμητική κρέμα για την ευαίσθητη περιοχή της AYAY καθώς προσδίδει έξτρα φρεσκάδα που διαρκεί όλη μέρα! Μια μικρή ποσότητα φτάνει για να αποφευχθούν οι κακοσμίες μιας έντονης ημέρας! Φροντίστε όμως να μην παραλείψετε ποτέ την καθημερινή υγιεινή της περιοχής καθώς μία αποσμητική κρέμα δεν αποτελεί υποκατάστατο της.

Αυτά είναι μερικά βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σας για να διασφαλίσετε ότι η υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής σας δεν διακυβεύεται. Επιπλέον, εάν μπορείτε να διατηρήσετε ένα καλό επίπεδο υγιεινής σε όλο το σώμα κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σας, τότε θα δείτε μεγάλη διαφορά και στην ευεξία σας. Είναι αλήθεια ότι ενώ οι σκέψεις για την υγεία σίγουρα δεν βρίσκονται στην πρώτη θέση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, η παραμικρή λοίμωξη μπορεί να καταστρέψει όλη αυτή τη διασκέδαση στην οποία στοχεύατε.