4+1 tips για την φροντίδα του δέρματος και του αιδοίου τον χειμώνα

Ο χειμώνας μπορεί να είναι πολύ όμορφος και χουχουλιάρικος. Όταν όμως ο καιρός κρυώσει, μπορεί να είναι δύσκολο να διατηρήσουμε το δέρμα μας ενυδατωμένο και υγιές.

Εκτός από τη φροντίδα του δέρματος γενικά, η ευαίσθητη περιοχή μας είναι άλλο ένα μέρος του σώματός μας που χρειάζεται επιπλέον φροντίδα και προσοχή. Ειδικότερα τις κρύες μέρες του χειμώνα. Εξαιτίας αυτού, προτείνουμε να αναζητήσετε τα καλύτερα προϊόντα γυναικείας υγιεινής, έτσι ώστε η ευαίσθητη περιοχή σας να παραμένει ενυδατωμένη και φρέσκια κατά τους κρύους μήνες.

Ξεκινήστε δημιουργώντας μια ρουτίνα περιποίησης του δέρματος της ευαίσθητης περιοχής για τη χειμερινή περίοδο και ακολουθήστε τη πιστά. Παρακάτω σας προτείνουμε μία #beautyroutine για την απόλυτη φροντίδα για μία απόλυτα υγιή επιδερμίδα στην ευαίσθητη περιοχή.

Tips για όλο το σώμα

1. Εφαρμόστε μαλακτικά και καταπραϋντικά προϊόντα

Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα και ο κρύος καιρός αποτελεί το έναυσμα για διάφορες δερματικές παθήσεις όπως για παράδειγμα την ξηροδερμία, είναι καλό να εφαρμόσετε κατάλληλα για την περιοχή μαλακτικά και καταπραϋντικά προϊόντα σε εκτεθειμένες περιοχές όπως τα χέρια, ο λαιμός και το πρόσωπό σας πριν βγείτε έξω.

Η χρήση αυτών των κρεμών θα αποτρέψει το δέρμα σας από διάφορους ερεθισμούς, από την ξηρότητα και από άλλες παθήσεις που μπορεί να εγκυμονούν και οφείλονται στο κρύο.

2. Προσέξτε τα υφάσματα που χρησιμοποιείτε

Οι περισσότεροι άνθρωποι παρουσιάζουν δερματικές αντιδράσεις ή και αλλεργίες όταν χρησιμοποιούν συγκεκριμένα υφάσματα, όπως μαλλί ή/και συνθετικά υλικά. Όταν εκθέτετε το ευαίσθητο δέρμα σας σε αυτά τα υλικά, είναι πολύ πιθανό να προκληθεί υπερθέρμανση και φαγούρα σε όλο το σώμα. Πόσο μάλλον στην ευαίσθητη περιοχή. Προτού ντυθείτε, ελέγξτε τα ρούχα σας για να αποφύγετε τυχόν ενοχλήσεις και δερματικές αντιδράσεις.

3. Διαχειριστείτε το άγχος σας

Είναι πολύ πιθανό τα επίπεδα άγχους να αυξηθούν τη χειμερινή περίοδο κάτι το οποίο μπορεί να προκαλέσει πολλά θέματα στην υγεία μας. Πολλά από αυτά είναι πιθανό να μας «χτυπήσουν» στο δέρμα. Πόσες φορές άλλωστε έχει δημιουργηθεί για παράδειγμα κάποια μία φλεγμονή στο δέρμα που οφείλεται στο άγχος; Φροντίστε λοιπόν να διατηρείτε τα επίπεδα του στρες σας χαμηλά. Έτσι θα μπορέσετε να έχετε λίγο μεγαλύτερο έλεγχο στις δερματικές παθήσεις που μπορεί να εμφανιστούν εξαιτίας του.

Δημιουργήστε μια χειμερινή ρουτίνα ομορφιάς που θα ακολουθείτε καθημερινά, κάνοντας παράλληλα λίγη άσκηση, διαλογισμό ή γιόγκα για να αυξήσετε την παραγωγή ενδορφίνης.

Tips για την ευαίσθητη περιοχή του αιδοίου

1. Κρατήστε το αιδοίο σας στεγνό

Κατά τη χειμερινή περίοδο, το αιδοίο σας δεν εκτίθεται στις καιρικές συνθήκες λόγω των ρούχων που φοράτε. Αυτό, βοηθά στο να διατηρήσετε αυτή την περιοχή του σώματός σας στεγνή, μειώνοντας τις πιθανότητές μολύνσεων. Όμως, λόγω των στενών και πολλών ρούχων, υπάρχει περίπτωση ερεθισμού του δέρματος της περιοχής αυτής. Γι’ αυτό βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το καταπραϋντικό και μαλακτικό τζελ για τις κοκκινίλες της ευαίσθητης περιοχής της AYAY το οποίο δρα προληπτικά κατά των ερεθισμών που μπορεί να προκληθούν από υφάσματα ή και στενά ρούχα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο προϊόν σε όλα τα ευαίσθητα μέρη του σώματος για να μην έχετε πολλά διαφορετικά προϊόντα, ένα για κάθε περιοχή!

2. Αφήστε λίγο τις ηβικές τρίχες να μεγαλώσουν

Κατά τη χειμερινή περίοδο, ένας καλός τρόπος για να διατηρήσετε την ευαίσθητη περιοχή σας ζεστή είναι η τακτική περιποίηση των ηβικών τριχών. Περιποιηθείτε τις αφήνοντάς τις όμως λίγο να μακρύνουν. Αυτό θα σας βοηθήσει να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία της περιοχής του αιδοίου. Επίσης θα μειώσετε τις πιθανότητές ερεθισμών και κοψιμάτων που μπορεί να προκληθούν από το ξυράφι.

Συμπέρασμα

Κατά τη χειμερινή περίοδο, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για το δέρμα και το αιδοίο σας, είναι να χρησιμοποιείτε προϊόντα που γνωρίζετε ότι θα λατρέψει το δέρμα σας. Έτσι θα του προσφέρετε του την απαλότητα που του αξίζει. Χρησιμοποιώντας τα καλύτερα προϊόντα γυναικείας υγιεινής, θα είστε σε θέση να διατηρήσετε έναν υγιή κόλπο και αιδοίο, εξαλείφοντας οποιαδήποτε δυσφορία.