Πως να φροντίσετε την ευαίσθητη περιοχή σας.

10 συμβουλές: Πώς διατηρείτε το αιδοίο και τον κόλπο σας καθαρά και υγιή;

Μην χρησιμοποιείτε σαπούνι για να πλύνετε τα χείλη, είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε μόνο νερό.

Να φοράτε καθαρά εσώρουχα κάθε μέρα.

Τα εσώρουχα σας μπορεί να μυρίσουν λίγο αν τα φοράτε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας των κολπικών υγρών που εκκρίνονται. Η έκκριση αυτή είναι φυσιολογική, αλλά φροντίστε να πλένετε τα εσώρουχα σας αφού τα φορέσετε μία μέρα. Έτσι θα απαλλαγείτε από τις οσμές που δημιουργούνται. Για αποφυγή ερεθισμών μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προληπτικά το καταπραϋντικό, μαλακτικό τζελ κατά των κοκκινίλων της ευαίσθητης περιοχής της AYAY.

Χρησιμοποιήστε βαμβακερά εσώρουχα χωρίς σφιχτά λάστιχα.

Τα συνθετικά εσώρουχα και ειδικότερα τα σφιχτά, προκαλούν έντονη εφίδρωση κάτι το οποίο μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στον κόλπο και στο αιδοίο. Ο ερεθισμοί στην ευαίσθητη περιοχή είναι πιθανό να προκαλέσουν ακόμη περισσότερες εκκρίσεις. Το αποτέλεσμα; Έντονες οσμές.

Πλύνετε τα χείλη με χλιαρό νερό, αλλά όχι με σαπούνι.

Ο κόλπος είναι ένα όργανο που αυτοκαθαρίζεται! Μην χρησιμοποιείτε σαπούνι για να πλύνετε τα χείλη, ειδικότερα ένα κοινό σαπούνι. Είναι πιθανό, ένα κοινό σαπούνι ή αφρόλουτρο να διαταράξει την ισορροπία του Ph του κόλπου σας. Έτσι, είναι πιθανό να δημιουργηθεί έντονος κνησμός, ερεθισμός ή και βακτηριακή κολπίτιδα. Πλύνετε λοιπόν μόνο με χλιαρό νερό.

Σκουπιστείτε από μπρος προς τα πίσω όταν πηγαίνετε στην τουαλέτα.

Σκουπιστείτε πρώτα κατά μήκος του αιδοίου και μετά προς τα πίσω προς τους γλουτούς σας. Με αυτόν τον τρόπο, τα βακτήρια από τον πρωκτό σας δεν μπορούν να εισέλθουν στην ουρήθρα σας. Έτσι αποφεύγετε τη μόλυνση της ουροδόχου κύστης.

Ουρίστε μετά την επαφή.

Όταν κάνετε σεξ, μερικές φορές βακτήρια (του συντρόφου σας ή δικά σας) μπαίνουν στην ουρήθρα. Αδειάζοντας πλήρως την ουροδόχο κύστη σας μετά το σεξ, ξεπλύνετε τυχόν βακτήρια από την ουρήθρα. Αυτό αποτρέπει επίσης τη μόλυνση της ουροδόχου κύστης.

Έχετε περίοδο; Αλλάξτε τακτικά τη σερβιέτα ή το ταμπόν.

Είναι πολύ σημαντικό να θυμάστε να αλλάζετε σερβιέτες και ταμπόν κάθε λίγες ώρες. Μην τα χρησιμοποιείτε για περισσότερο από 8 ώρες. Μπορεί να προκαλούν ερεθισμό.

Κοιτάξτε τον αιδοίο και τον κόλπο σας στον καθρέφτη.

Ένα πέος είναι εμφανές, το αιδοίο και ο κόλπος σας δεν είναι. Εξαιτίας αυτού, μερικές γυναίκες δεν έχουν δει ποτέ τον κόλπο τους. Όσα περισσότερα γνωρίζετε για το πώς λειτουργεί, τόσο πιο εύκολο είναι να τον φροντίζετε.