Τι είναι τα vegan καλλυντικά;

Τα vegan καλλυντικά είναι αυτά που δεν χρησιμοποιούν συστατικά ζωικής προέλευσης. Ένα προϊόν vegan εφαρμόζει τις ίδιες αρχές με τη διατροφή vegan. Πάμε να μάθουμε περισσότερα για αυτήν τη νέα τάση!

Τι είναι ο βιγκανισμός;

Ο βιγκανισμός είναι ένας τρόπος ζωής που δεν αφορά μόνο το φαγητό, επεκτείνεται στα ρούχα, στα αξεσουάρ, σε δραστηριότητες και φυσικά στα καλλυντικά. Η βίγκαν φιλοσοφία έχει ως αρχή τον μέγιστο σεβασμό προς τα ζώα. Είναι ένας τρόπος κατανόησης και σεβασμού προς τη ζωή, που απορρίπτει κάθε μορφή εκμετάλλευσης των ζώων.

Τα διαθέσμιμα βίγκαν καλλυντικά συνεχώς αυξάνονται όπως και η ζήτησή τους. Τα vegan καλλυντικά δεν είναι συνώνυμα των βιολογικών καλλυντικών ή των οργανικών καλλυντικών, παρόλο που χρησιμοποιούνε συστατικά από οικολογικές πηγές και οργανικά συστατικά.

Ποια συστατικά δεν χρησιμοποιούνται στα vegan καλλυντικά;

Τα vegan καλλυντικά δεν χρησιμοποιούν συστατικά όπως ζελατίνη, γλυκερίνη ζώων, εκχύλισμα ψαριών ή καρκινοειδών, χοληστερόλη (χοιρινό, λίπος αγελάδας κ.λπ.), έλαια ζώων (φάλαινα, χελώνα κ.λπ. ), λανολίνη (προστατευτικό λίπος από μαλλί προβάτου), γουανίνη (εξάγεται από ψάρια και χρησιμοποιήται κυρίως σε σαμπουάν, σκιές ματιών και κραγιόν) ή κολλαγόνο. Εκτός από όλα αυτά, φυσικά δεν περιέχουν γάλα (από αγελάδες, κατσίκες, γαϊδούρια, φοράδες κ.λπ.), αυγά, κερί μέλισσας, πρόπολη ή μέλι.

Τα vegan προϊόντα της AYAY

Η ΑΥΑΥ έχει μια μεγάλη γκάμα καλλυντικών που έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για την γυναικεία ευαίσθητη περιοχή. Δύο από αυτά τα προϊόντα είναι vegan. Αρχικά η αποσμητική κρέμα για την ευαίσθητη περιοχή, η οποία έχει φυτικά συστατικά όπως το βούτυρο καριτέ, τα αμύγδαλα και τους σπόρους χοχόμπα και δραστικό συστατικό τον ζεόλιθο αργύρου (Silver Zeolite). Τέλος, το δεύτερο vegan προϊόν της σειράς είναι η αρωματική κρέμα με γκλίτερ για την ευαίσθητη περιοχή. Τα συστατικά της είναι πάλι 100% φυτικά όπως το λάδι αργκάν και τα αμύγδαλα!